Ultimele stiri

SCANDALOS Bicicliști amendați pentru că s-au plimbat pe pista care leagă Timișoara de granița cu Serbia. Care este motivul

Surpriză neplăcută pentru mai mulți iubitori ai mersului pe două roți, care au ieșit la plimbare pe pista de biciclete recent inaugurată, ce leagă Timișoara se granița cu Serbia.

Timișoreanul Darius Jula a povestit pe blogul său că a fost amendat cu 100 de lei de doi polițiști de frontieră din Serbia. „Cu 2-3 kilometri înainte să se termine pista există un indicator vechi, cu scris vopsit, care spune că intri pe fâșia de protecție și că ești pasibil de amendă. Totuși, pista continuă și nu există vreo bariera, vreo inscripție pe asfalt sau vreun alt indicator care să te anunțe din nou că nu ai voie să mergi mai departe. Poți să treci lejer cu viteză pe lângă el, fără să-l vezi”, a scris timișoreanul pe blogul său.

Darius Jula a mai povestit că, împreună cu colegul său, a mers mai departe, deși a văzut indicatorul, până la finalul pistei. Acolo, s-au întâlnit cu alți doi bicicliști care discutau cu doi reprezentanți ai poliției de frontieră. „Am primit cea mai mică amendă posibila: 100 lei, plătibilă în 15 zile. Cea mai mare este 1.000 de lei. Dacă treci dincolo de ultimul semn de STOP, care e la vreo 2-3 metri de unde se termină pista, intri pe teren sârbesc și te vei alege cu dosar penal (închisoare de la 6 luni la 3 ani) și o amendă sănătoasă. Chiar ieri un alt biciclist a pățit asta, pentru că a vrut să-și facă un selfie într-un turn vechi de la paza de frontieră din Serbia”, mai spune biciclistul timișorean.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*