Ultimele stiri

SCANDALOS! Castelul Corvinilor din Hunedoara, folosit în mod abuziv într-o reclamă pentru o loterie din Canada FOTO

castelul corvinilor

Unul dintre cele mai frumoase castele din lume, Castelul Corvinilor din Hunedoara, a fost folosit în mod abuziv într-o reclamă a unei loterii din Canada. Fotografia în care apare castelul, care se află la doar o aruncătură de băț de Timișoara, are o etichetă de cinci dolari agățată pe unul dintre turnuri. În acest mod, reprezentanții loteriei încearcă să convingă oamenii că în cazul în care vor plăti cinci dolari canadieni pentru un bilet la loterie și vor câștiga, pot cumpăra un castel.

În acest moment, juriștii din cadrul Primăriei Hunedoara încearcă să oblige loteria să scoată fotografia în care apare Castel Corvinilor din reclamă. „Castelul Corvinilor este marcă înregistrată atât vizual, pentru ca să nu poată fi folosit în reclame sau de către diverse persoane care ar vrea să vândă tot felul de suveniruri cu fotografia, cât şi ca marcă pentru ca altcinevă să nu poată numi astfel un alt edificiu. După ce am primit fotografia din Canada am anunţat Departamentul Juridic pentru a găsi o soluţie pentru a-i obliga să renunţe la reclamă”, a spus Dan Bera, administratorul Castelului din Hunedoara.

Reprezentanții Primăriei Hunedoara se gândesc chiar să acționeze loteria în instanță și să solicite despăgubiri pentru că au folosit fotografia în mod abuziv.

Anul trecut, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus în topul palatelor de poveste, într-un clasament alcătuit de site-ul american huffingtonpost.com.

Castelul Corvinilor a găzduit mai multe producţii cinematografice (filme artistice, documentare şi clipuri publicitare), între care şi pelicula „Ghost Rider 2”, cu Nicolas Cage în rolul principal.

De la an la an, tot mai mulţi turişti vizitează Castelul Corvinilor din Hunedoara, numai în 2013 monumentul istoric fiind vizitat de aproximativ 300.000 de turişti.

castelul corvinilor

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*