Ultimele stiri

SCANDALOS! Două statui au fost furate din centrul Timișoarei

Mai nou, hoții din Timișoara fură…statui chiar din centrul orașului. Este vorba despre busturile din bronz ale lui Victor Babeș și Aurel Cândea, de pe B-dul Victor Babeș, realizate de sculptorul Romul Ladea, care au dispărut. Acestea erau amplasate în fața Institutului de Sănătate Publică, respectiv în fața Maternității „Bega” din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

“E foarte trist ce s-a întâmplat. Sunt operele celui mai important sculptor român din secolul al XX-lea. Romul Ladea era şi bănăţean. 80 de ani au putut sta aceste statui neatinse, bucurându-se de respectul timişorenilor. Dat fiind faima lui Romul Ladea, eu nu exclud un furt la comandă. Este incrdibil cum s-a putut fura statuia din faţa maternităţii, unde există activitate non-stop, unde vin femeile să nască, unde vin familiile lor. Statuia lui Cândea era la nici doi metri de clădire. Plus că ambele clădiri sunt păzite de o firmă se securitate”, a declarat pentru Adevărul Ioan Szekernyes, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Timişoara.

Potrivit polițiștilor timișoreni, una din statui a fost furată ieri, iar cealaltă astăzi. Cel mai probabil, cele două busturi vor ajunge la centrele de colectare de fier vechi, motiv pentru care polițiștii au luat legătura cu reprezentanții centrelor.

Foto: Adevărul

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*