Ultimele stiri

Timișorencele sunt invitate să facă schimb de haine pentru o cauză nobilă. Cum le puteți ajuta pe femeile care au fugit de acasă din cauza bătăilor soților

femeie batuta

Asociaţia Sfera Timişoarei deschide sezonul de primăvară cu  a III-a ediţie a evenimentului “Schimb de haine”, care va avea loc în data de 22 martie ora 17 la Cafeneaua D’Arc. Localul se va transforma într-un boutique elegant care va găzdui ateliere de modă „Reinventează-ţi garderoba” cu Mihaela Motişan,  expoziţii foto de George Miheş,  aranjamente florale Root Design , degustare de fructe şi prăjituri, şedinţe de make-up, manichiura şi hair style.

Evenimentul a ajuns deja o tradiţie, participantele sunt încântate să shimbe si sa doneze haine, accesorii care stau nefolosite şi uitate în dulap. Accesul va fi gratuit, iar schimbul se va face pe baza unui jeton primit la intrare. Hainele aduse pentru schimb trebuie sa fie într-o stare buna şi curate.

„Pentru ca martie este luna femeilor, ne îndreptăm atenția și către femeile defavorizate. Dorim să sprijinim financiar 4 femei care încearcă sa își refacă viata și să se reintegreze în societate. Ele sunt mame  care au fugit de acasă (împreună cu copii) din cauza abuzurilor și violenței domestice repetate”, transmit organizatorii.

Atât sprijinul financiar cat si donaţiile de haine se vor îndrepta către femeile de la centrului „Sfânta Maria a Apostolilor” , loc în care aceste femei se refugiaza.

Conceptul “Clothes Swap Party” , adică “Schimb de haine” a apărut în anii ’90 în San Francisco, când mai multe fete  s-au strâns într-un apartament și au făcut schimb de haine.  Cu timpul, aceste “petreceri” au devenit obiceiuri anuale în Statele Unite ale Americii, Anglia, Olanda și multe alte tari.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*