Ultimele stiri

Schimbare în toate pieţele din Timişoara. Etichetele cu „Produs românesc” şi „Produs de import” ar putea fi introduse săptămâna aceasta

piata

Pieţele din Timişoara ar putea trece printr-o schimbare săptămâna acesta, când etichetele de sortare a produselor în „Produs românesc” şi „Produs de import” ar putea ajunge pe tarabele comercianţilor din oraş.

Iniţiativa le aparţine consilierilor locali PDL Adelina Tîrziu şi Ştefan Sandu, care au declarat că un astfel de proiect este foarte necesar pentru oraşul nostru şi că folosirea etichetelor va avea un efect benefic atât asupra cumpărătorilor, cât şi a producătorilor.

„Este foarte important ca cetăţenii din Timişoara să ştie ce fel de produse cumpără şi care este provenienţa lor. S-au întâlnit nenumărate situaţii în care, de exemplu, se afişa că sunt lubeniţe de Gottlob şi, în final, s-a descoperit că erau de import, din Turcia. Lista poate continua cu „roşii olteneşti”, care, de fapt, provin din nu ştiu ce ţară. Considerăm că un astfel de proiect este foarte important şi că trebuie adus şi în pieţele din Timişoara. Oamenii trebuie să fie corect informaţi, să aibă grijă de sănătatea lor, iar acest lucru este ușor de realizat. Este foarte important să existe sancţiuni pentru cei care nu afişează corect provenienţa produselor sau… uită să o afişeze”, a afirmat Adelina Tîrziu, pentru Timişoara Online.

Cei doi consilieri au propus şi amenzi serioase în cazul în care vânzătorii nu se asigură că au etichetele corespunzătoare. Cei care sunt descoperiţi că şi-au marcat greşit marfa pot primi o amendă între 400 şi 600 de lei, iar la a treia sancţiune îşi vor pierde dreptul de comercializare în pieţele din Timişoara.

Primarul a vorbit şi el despre importanţa acestui proiect. Citește AICI ce va face edilul dacă proiectul nu va fi pus în practică din această săptămână.

1 Commentariu pe Schimbare în toate pieţele din Timişoara. Etichetele cu „Produs românesc” şi „Produs de import” ar putea fi introduse săptămâna aceasta

  1. ei bine, ma voi duce in piata la acest sfarsit de saptamana sa vad schimbarea!!!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*