Ultimele stiri

Schimbări de vicepreședinte în CJT. Vezi cine ar putea ocupa scaunul

După câștigarea alegerilor prezidențiale de către ACL, se refac majoritățile, atât în Consiliul Local, cât și în Consiliul Județean.

Pe funcția de vicepreședinte al CJT ar putea reveni liberalul Marian Vasile, care a fost dat jos de PSD, la începutul lunii iunie, și înlocuit cu Florian Zanfir.

Întrebat de Timișoara Online daca știe de existența unei propuneri din partea foștilor PDL pentru funcția de vicepreședinte la CJT, Marian Vasile a spus că este prematură discuția despre propunerile interne.

„Este prematur să discutăm despre astfel de propuneri interne, din noul PNL. Până la urmă sunt un partid acum și trebuie să cântărim foarte bine care sunt opțiunile și totodată să facem propuneri cât mai fezabile astfel încât să fie impuse. Bineînțeles că trebuie să luăm în considerare grupul independenților, care ne oferă clar o stabilitate și o posibilitate efectivă de a face schimbările. Fără independenți, nu putem să facem schimbările astea.Sunt șanse mari ca această schimbare să se facă de săptămâna viitoare. Vom cântări cu grijă momentul pentru că există mai mulți parametri care nu țin numai de schimbarea în sine, țin și de alți factori”, ne-a declarat Marian Vasile.

Se parte că din partea PDL, preferat este Marin Popescu, care este susținut de primari.

Contactat telefonic de Timișoara Online, Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare, ne-a declarat că Marin Popescu este persoana cea mai potrivită pentru această funcție: „Cred că este persoana cea mai potrivită care ar putea candida din partea noastră pentru funcția de vicepreședinte al CJT. Cei 6 primari de orașe, din fostul PDL, îl susțin toți pe Marin Popescu”.

„Obligația noastră este să impunem un om din partea noastră. Cei de la PNL au primarul de Timișoara și viceprimarul de Timișoara. Cred că ar fi oportun ca să avem susținere și din partea foștilor pnl-iști pentru un viceprimar de Timișoara și un vicepreședinte la CJT. Ar fi o repartizare corectă a funcțiilor respective”, ne-a mai declarat Groza.

Marin Popescu spune că nu este disperat după funcție, dar dacă majoritatea va decide ca el să fie noul vicepreședinte al CJT, atunci își va intra în rol.

„O să vedem ce se va întâmpla. Consilierii vor decide în final  sau majoritatea. Important este ca cel care va ajunge acolo să se gândească la soluții pentru cetățeni. Le mulțumesc primarilor pentru sprijin și susținere. Cu singuranță, oricine va ajunge acolo trebuie să se gândească împreună cu edilul la responsabilitățile pe care le are. Să nu se ascundă după vorba că nu sunt bani, bani sunt suficienți, important este ca acești bani să ajungă în comunități, pentru cetățeni. Nu sunt un disperat după funcție. Dacă e nevoie de mine acolo, pot face acest pas, dar numai dacă e nevoie”, ne-a declarat Popescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*