Ultimele stiri

Schimbări majore în Guvernul Ponta. Noul Executiv va fi prezentat după 13 decembrie

Premierul face calcule delicate pentru schimbarea miniştrilor. Vrea să îi aducă pe liberalii lui Tăriceanu, care pretind însă Economia şi Finanţele, portofolii social-democrate acum. Noua formulă va fi prezentată după ce maghiarii anunţă oficial că ies din Guvern. Până atunci, orice negociere legată de posturi este posibilă, informează Digi24.ro.

După un tur de trei ore prin Parlament, în care a testat susţinerea de care se bucură din partea conservatorilor, a liberalilor lui Tăriceanu dar mai ales a colegilor de partid, Victor Ponta a tras linie.

Dacă progresiştii şi conservatorii se mulţumesc cu ministerele pe care le au, parlamentarii din jurul lui Călin Popescu Tăriceanu ar fi negociat patru portofolii. În final, au rămas cu două: ministerele Finanțelor și Economiei.

Premierul spune că nu are emoţii. Din calculele lui, noul Cabinet va trece de votul Parlamentului. Surpriza ar putea veni însă de la PSD. Unul dintre membrii cu greutate nu este sigur dacă partidul trebuie să rămână la guvernare.

Numele noilor miniştri le vom afla cel târziu pe 19 decembrie. Retragerea maghiarilor de la guvernare va lăsa libere scaunele de la Cultură şi Mediu plus un post de vicepremier. Liberal-reformatorii vor intra în Guvern şi vor ocupa două posturi, Economia şi Finanţele. Andrei Gerea şi Daniel Chiţoiu au cele mai mari şanse să devină din nou miniştri.

Parlamentul în 2014

Total: 572 de deputaţi şi senatori

PSD: 265

PC-PLR: 50

PP-DD: 13

Minorităţi naţionale: 17

PNL + PDL: 116 + 56

UDMR: 26

Neafiliaţi: 29

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*