Ultimele stiri

Școala Zero Waste Ediția 2015 și-a desemnat câstigatorii

Scoala Zero Waste Editia 2015

Concursul Național de Educație Ecologică și Colectare Selectivă Școală Zero Waste ediția 2015 a ajuns la final. În cele 6 săptămâni de concurs, cei 11.255 elevi participanți la competiție, au colectat 140 de tone de deșeuri reciclabile, au organizat sute de activități cu caracter ecologic dintre care menționam 34 de acțiuni de ecologizare a zonelor din apropierea școlilor, dar și în afară localităților sau pe cursurile de apa și 15 acțiuni de plantare de copaci și de pomi fructiferi. Elevii au creat și distribuit în comunitatea locală mii de pliante și afișe cu informații educative privind colectarea selectivă, au realizat numeroase filmulețe educaționale, emisiuni radio sau online de educație ecologică, piese de teatru, poezii, ateliere de reciclare creativă.

Ediția 2015 a Concursului Național de Educație Ecologică Școală Zero Waste a pus accentul pe realizarea de activități cu caracter educativ și mai puțin pe colectarea efectivă a deșeurilor reciclabile. Acțiunea de colectare face parte din procesul educațional: învățam în timp ce facem. Mulțumim partenerului Continental pentru implicarea în proiect și pentru premiile oferite.
Premiul I și Trofeul „Scoala Zero Waste” 2015 – Tablă interactivă și videoproiector st oferită de Continental
Școală Gimnaziala Mihai Eminescu, Roșiorii de Vede, Teleorman
Premiul ÎI – Calculator și imprimanta multifuncționala oferite de Continental
Școală Gimnaziala Sf. Nicolae, Târgu-Jiu, Gorj
Premiul III- Videoproiector și ecran de proiecție oferit de EcoStuff România
Școală Primară Domino Servite, Voiteg, Timiș
3 tablete pentru profesorii coordonatori ai școlilor câștigatoare – oferite de Continental
Premii pentru cei mai harnici elevi
Premiul I – Laptop oferit de Continental
Vlad Mihai Vacaru – Târgu-Jiu- 3981 kg
Premiul II – Bicicletă oferită de Continental
Denișa Pescaru – Agnita – 2628 kg
Premiul III – Tabletă oferită de EcoStuff România
Teodor Adrian Costachescu – Roșiorii de Vede- 2316 kg

Mențiunile, premiul special pentru creativitate „Continental” și raportul final al competiției vor fi publicate pe site-ul asociației în cursul acestei săptămâni.
Școală Zero Waste” este un concurs de educație ecologică și de colectare selectivă destinat tuturor elevilor din școlile cu clasele I – VIII din România. Concursul da posibilitatea elevilor și școlilor să contribuie la protejarea mediului și reducerea poluării și în același timp să concureze pentru câștigarea premiilor puse în concurs.
Înscrierea școlilor a avut loc în perioadă 9 și 28 Martie. Concursul s-a desfășurat pe durată a 6 săptămâni, între 20 Aprilie și 29 Mai. S-au înscris 159 de școli, fiind selectate doar 117 din 32 de județe și din București care întruneau toate condițiile de înscriere. Județul cu cele mai multe școli înscrise este Olt, cu 9 școli, urmat de Sibiu cu 8 și Timiș cu 7 școli înscrise în competiție.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*