Ultimele stiri

Școlile speciale riscă să fie desființate. Ce semnal de alarmă trag profesorii din Timișoara care se ocupă de copiii cu dizabilități

scoli speciale

Toți copiii cu nevoi speciale vor fi obligați să meargă la școală alături de elevii care nu au nicio dizabilitate, în cazul în care o propunere legislativă va fi votată de Camera Deputaților. Legea, care a iscat numeroase controverse, a fost propusă de Coaliția “O singură voce pentru dizabilitate” și prevede desființarea școlilor speciale pentru copiii cu dizabilități și crearea doar a unor centre în care să fie pregătiți micuți cu dizabilități cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani.

Profesorii care predau la școlile speciale din Timișoara, dar și părinții copiilor cu dizabilități au redactat un memoriu pe care l-au trimis Senatului, Camerei Deputaților și Ministerului Educației Naționale, cărora le cer să respingă această lege, care nu-i avantajează pe elevii cu deficiențe mintale.

“Legea propusă de Coaliţia “O singură voce pentru dizabilitate” va lăsa neşcolarizaţi sau va inadecva masiv mai mult de jumătate din copiii cu deficienţe, ceea ce este inadmisibil, cu toate că se porneşte de la Convenţia ONU pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi cu toate că toţi copiii au dreptul constituţional la educaţie. Proiectul propus este un proiect cu multe scăpări şi omisiuni nepermise referitoare la drepturi şi libertăţi. În grupurile de lucru nu neapărat au fost implicaţi experţi din domeniile vizate, care ar fi atras atenţia asupra acestor puncte sensibile”, scrie în memoriul care va ajunge pe mâna guvernanților.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș îi susțin pe profesori și părinți în demersul lor, mai ales că nimeni din județul nostru nu a fost consultat cu privire la implementarea unei astfel de legi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*