Ultimele stiri

Scrisoare de ameninţare trimisă redacţiei unui cotidian belgian: „Ce s-a întâmplat în Franţa se va repeta în Belgia”

Redacţia cotidianului Het Laatste Nieuws a primit o scrisoare de ameninţare anonimă, care aminteşte că, în opinia organizaţiei Stat Islamic (SI), Belgia este ţinta unor „atentate cu maşină-capcană şi explozibili”, relatează agenţia Belga, citată de Le Soir, în ediţia electronică.

Scrisoarea, redactată în franceză, a sosit marţi prin poştă şi este dovada unei „logici sigure a SI”, afirmă specialiştii.

Autorul sau autorii scrisorii se adresează populaţiei belgiene, politicianului flamand Bart De Wever şi regelui Philippe. Scrisoare face trimitere şi la o înregistrare video difuzată pe Internet săptămâna trecută de SI, în care sunt ameninţate Belgia, Franţa şi Statele Unite.

„Ce s-a întâmplat în Franţa se va repeta în Belgia”, promite autorul scrisorii. Fie că este vorba despre oraşe mari sau zone rurale. „SI va cuceri Europa din Belgia”, adaugă el. „Pentru că desfăşuraţi un proces împotriva Sharia4Belgium (o grupare acuzată de recrutarea islamiştilor, n.red.) şi ţineţi prizonieri mai mulţi fraţi de-ai noştri”, continuă autorul.

Scrisoarea a fost confiscată de poliţie.

La 15 ianuarie, forţele belgiene au efectuat o vastă operaţiune antiteroristă pentru anihilarea unei grupări care se pregătea să comită atentate pentru „a ucide poliţişti”. În cadrul acestei operaţiuni au fost arestate 13 persoane la Verviers şi Bruxelles, iar nivelul alertei a fost ridicat cu o treaptă, la 3, pe o scară de patru.

 

Preluare Mediafax

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*