Ultimele stiri

Se caută asistenți maternali profesioniști, în Timiș. Cum te poți înscrie la un curs de formare gratuit

copil coma

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş va organiza, în acest an, un nou curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti. „Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare”, anunță reprezentanții instituției.

Persoanele interesate sunt așteptate pentru a depune o cerere de evaluare la Registratura de la sediul DGASPC Timiș, str. P-ta Regina Maria, nr. 3, Timișoara sau la sediul de la Lugoj, strada Făgetului, nr. 158, până în data de 13 februarie. Cererea va cuprinde curriculum vitae al solicitantului, precum şi motivele pentru care doreşte sa devină asistent maternal profesionist.

Potrivit reprezentanților DGASPC Timiș, se pot înscrie persoane care au în folosință o locuință, au vârsta cuprinsă între 25 și 50 de ani și să aibă studii medii absolvite cu diplomă de Bacalaureat sau școală profesională. Conform legii, nu vor putea deveni asistenţi maternali profesionişti persoanele care au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, au fost decăzuţi din drepturile părintesti, sau al căror copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și cele care suferă de boli cronice transmisibile şi boli psihice.

Cursurile de formare profesională vor fi organizate la sediul DGASPC Timiș și au o durată de minim 60 de ore. Mai multe informaţii privind organizarea acestui curs, precum şi formularele de înscriere, pot fi obţinute la Serviciile Management de Caz Zona I și Zona II din cadrul DGASPC – telefon 0256-490281, 494030, interioare 111 şi 180, respectiv, pentru zona Lugoj – 0256-336788.

1 Commentariu pe Se caută asistenți maternali profesioniști, în Timiș. Cum te poți înscrie la un curs de formare gratuit

  1. Eu cred ca cei de la DGAPS ar trebui sa fie mai exigenti in legatura cu asistentii maternali actuali, care multi dintre ei sunt un dezastru in ceea ce priveste ingrijirea si buna crestere a copiilor abandonati pentru care sunt remunerati destul de consistent si ei isi bat joc, si mai eficienți când vine vorba de adopții, deoarece sunt foarte multe familii care își doresc sa adopte copii doar ca din cauza birocrației pe de o parte, și din cauza proastei îngrijiri și educației data de asistenții maternali copiilor aflati la ei in plasament pe de alta parte, mulți copii așteaptă ani de zile pana sunt adoptați,

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*