Ultimele stiri

Se caută un nume pentru puiul de zimbru născut în vestul țării

zimbrii

Puiul de zimbru care a venit pe lume în comuna Armeniș, în urmă cu câteva săptămâni, este mascul. Anunțul a fost făcut de cei doi rangeri Rewilding Europe – WWF din Munții Țarcu.

„Se spune că dacă primul din an este băiat, va aduce noroc! Nu ne putem hotărî cum să îl numim, așa că în curând vă vom cere ajutorul și vom lansa un concurs de propuneri de nume”, transmit reprezentanții WWF România pe Facebook.

Puiul de zimbru a fost născut de Romanița, o femelă care provine din rezervația de zimbrii de la Hațeg. Pe 19 mai, în comuna Armeniș din județul Caraș-Severin au fost aduși 17 zimbri.

La început, zimbrii vor sta într-o zonă de aclimatizare de aproximativ 15 hectare. Apoi vor avea acces la o zonă de semi-libertate, de 160 de hectare. Aici se vor putea adapta la mediul sălbatic și vor învăța să supraviețuiească în natură, grupându-se într-o cireadă- forma tipică de organizare a zimbrilor. În toamna acestui an vor avea acces dincolo de zona împrejmuită și vor deveni primii zimbri care trăiesc în sălbăticie, în Carpații Meridionali, din secolul 18 încoace.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*