Ultimele stiri

Se caută variante pentru punerea în evidență a vestigiilor din centrul istoric. Primăria face licitație

santier piata libertatii

S-au deschis ofertele și pentru punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite în centrul istoric. Municipalitatea caută soluții din partea specialiștilor, dar primarul Nicolae Robu anunță că nu este de acord ca acestea să rămână descoperite.

Până acum, arheologii și-au dat cu părerea despre modalitatea în care ar trebui puse în valoare vestigiile, susținând că ele ar trebui să fie la vedere. Ideea nu este susținută, însă, și de primarul Nicolae Robu care spune că modalitatea ar duce la degradarea lor și a zonei.

„Arheologii vor să fie la vedere, dar eu nu agreez această variantă. Voi avea discuții, le voi explica logic cu argumente de ce cred eu că soluția nu-i bună, iar mai departe nu mă pronunț eu dacă trebuie să fie acoperit cu sticlă, sau cu pavaj și marcare în pavaj. E complicat”, spune primarul.

Totuși, acum, firmele ce s-au înscris la licitație trebuie să propună variante de punere în valoare a vestigiilor din centrul istoric. Ulterior, proiectul câștigător, va fi transmis la Ministerul Culturii pentru aprobare.

„V-am spus că soluțiile se stabilesc pe baza unui nou proiect ce trebuie elaborat în urma unei noi licitații. S-au deschis ofertele, avem patru asocieri de firma prezente, sperăm ca procedura să-și urmeze cursul în bune condții, să alegem un câștigător cât mai curând. Când e gata proiectul trebuie să mergem cu el la comisia de la minister (n.r. Ministerul Culturii) pentru a obține aproarea lor. Firmele vin și propun soluțiile, iar apoi acestea trebuie să fie omologate de Ministerul Culturii”, a mai explicat edilul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*