Ultimele stiri

Se coace noul „PD”. Fenechiu (ex-PPDD): Partidele de dreapta așteaptă mișcarea lui Traian Băsescu

Deputatul Daniel Fenechiu, care a demisionat din formațiunea condusă de Dan Diaconescu la finalul anului trecut, se gândește să înființeze un nou partid de centru dreapta, care se va numi Partidul Național Democrat, potrivit evz.ro.

Proiectul preia cumva denumirea formaţiunii conduse ani de-a rândul de Traian Băsescu, PD transformându-se în PDL în 2007 (prin fuziunea cu gruparea liberală a lui Theodor Stolojan), iar acum urmând să dispară cu totul, prin fuziunea cu PNL. Întrebat cum de a optat la această denumire, în condiţiile în care a mai existat un PD, Fenechiu a spus că, pur și simplu, acesta a fost rezultatul la care s-a ajuns în urma unor focus grupuri.

Deputatul mizează, deocamdată, pe sprijinul a peste 10 parlamentari. „Nu vreau să dau nume până când nu este totul bătut în cuie. Vom avea discuţii luni, marţi şi cu alţi colegi interesaţi, există un dialog şi cu oameni din zona de centru-dreapta, din afara PPDD. Nu am dorit să fac un partid al parlamentarilor așa că m-am axat mai mult pe construirea unei structuri în teritoriu. Am, la nivel național, o întreagă rețea, cu 2-3 oameni în fiecare comună, iar în unele localități am chiar 10”, a mai susținut Fenechiu.

Deputatul vrea să participe pe liste proprii la alegerile locale din 2016 și în funcție de rezultatul obținut, s-ar gândi să facă și alianțe.

Articol preluat exclusiv de pe: www.paginadepolitica.ro

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*