Ultimele stiri

Se dă startul Festivalului catalan de la Timişoara

catalani

Festivalul catalan a debutat astăzi la Timișoara, la Galeria Helios. Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, a spus în cadrul conferinței de presă de astăzi că festivalul este „un eveniment pe care l-am făcut cunoscut şi noi, şi domnii consuli. Toate evenimentele acestui festival sunt foarte interesante şi pentru cetăţeni, şi pentru organizatori. Alegerea Timişoarei ca şi gazdă înseamnă o recunoaştere a Timişoarei ca şi centru turistic important în România şi în Estul Europei pentru că în mod foarte rar am avut astfel de evenimente”.

De cealaltă parte, consulul onorific al Spaniei la Timişoara, Jose Miguel Vinals, a spus că “niciodată nu s-a vorbit atât de mult şi de pozitiv despre Timişoara în Spania. Au fost sute de articole scrise. Vin jurnalişti, oameni politici, subprefecţi, primari. Este ediţia a 27-a. S-au mai desfăşurat astfel de evenimente în Paris, Stockholm, Manchester, Bruxelles, Amsterdam, Cracovia, Verona, Budapesta. Este o şansă de a promova turismul în Timişoara, de a face schimburi economice şi culturale şi de a susţine candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană”.

Festivalul catalan se află la cea de a 27-a ediţie.  500 de artişti vin din Barcelona, iar festivalul va include tradiţionalele parade cu giganţi, jocuri cu foc, turnuri umane şi multe altele.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*