Ultimele stiri

Se dă startul reabilitării termice pentru blocurile de locuințe din Timișoara

În Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara s-a semnat astăzi primul contract de finanțare pentru reabilitarea blocurilor de locuințe din municipiul Timișoara – „Sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a blocurilor de locuințe din mun. Timișoara, pentru familii cu un venit mediu sub 500 euro/ lună”.

La eveniment au participat Nicolae Robu, primarul Timișoarei, și Sorin Maxim, Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional în Regiunea Vest.

Contractul de finanțare semnat în Timișoara vizează reabilitarea a 6 blocuri de locuințe care includ 242 de apartamente, pe parcursul a 12 luni de implementare a proiectului contractat. Cele 6 blocuri se află pe Bulevardul Calea Aradului, Bulevardul I. C Brătianu, Bulevardul Liviu Rebreanu, Bulevardul Calea Torontalului, Calea Martirilor și Bulevardul 16 Decembrie 1989. Valoarea totală a cererii de finanțare contractate este de peste 5 milioane și jumătate de lei, iar peste 3 milioane de lei reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.

Această cerere de finanțare face parte dintr-o serie de 5 cereri de finanțare (incluzând 51 de blocuri) depuse, până în prezent, de către Municipiul Timișoara în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuințe depuse spre finanțare, până în prezent, de către Primăria Municipiului Timișoara au o valoare totală de aproximativ 50 de milioane de lei și o valoare a finanțării nerambursabile de peste 24 de milioane și jumătate de lei.

„Acest ansamblu de proiecte va contribui semnificativ la eficientizarea energetică a orașului nostru, dar și la înfrumusețarea orașului. Ne putem aștepta să primim din nou critici că se lucrează pe front mult prea larg. Vor apărea schele pe 51 de blocuri. Ne bucurăm că putem să facem astfel de lucrări și că putem susține finanțarea realizării lor într-un timp scurt. 2371 de familii vor fi fericite că se realizează aceste lucrări. Nu ne vom opri aici, eficientizarea energetică a orașului nostru este una dintre priorități. Ne propunem să eficientizăm pe de o parte blocurile în care locuiesc cetățenii orașului nostru, iar pe de altă parte clădirile publice. De îndată ce se semnează contractul de finanțare, se trece la licitație”, precizează primarul Timișoarei.

Reabilitarea termică ce va fi realizată prin semnarea contractului de finanțare vizează reducerea costurilor beneficiarilor și îmbunătățirea condițiilor de viață a locatarilor prin creșterea performanței energetice a clădirilor. Un alt aspect avut în vedere este legat de utilizarea eficientă a consumului de energie și realizarea de economii anuale de energie pentru încălzire mai mari de 40%.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*