Ultimele stiri

Se deschide centrul ONCOGEN din Timişoara, în care se va găsi leacul pentru cancer. Când va fi inaugurat

oncogen

Au fost investiţi 12 milioane de euro, iar după câţiva ani buni de la începerea lucrărilor, în această toamnă va fi în sfârşit finanlizat. Vorbim despre ONCOGEN, „Centrul de terapii genetice și celulare în tratarea cancerului”, realizat lângă Spitalul Judeţean Timişoara cu bani de la Uniunea Europeană.

“Am ajuns pe ultima sută de metri. ONCOGEN va fi inaugurat în săptămâna 20 – 25 octombrie. Mai sunt câteva mici lucruri de remediat, în mare parte licitaţiile au fost încheiate, peste 90 % proiectul ONCOGEN este finalizat”, a precizat Marius Craina. Potrivit managerului celui mai mare spital din vestul ţării, deocamdată nu se pot face angajări în cadrul ONCOGEN. Asta pentru că schema de personal nu a fost încă aprobată de Ministerul Sănătăţii. “În cursul săptămânii viitoare va fi definitivată schema de personal care va deservi centrul ONCOGEN şi se vor putea face angajări”, a anunţat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

În acest centru, cercetătorii vor încerca să găsească leacul pentru cancer, şi nu numai.  “ONCOGEN este, în esenţă, un centru dedicat cercetărilor în cancer, nu tratamentului, care merg de la experimente în laborator până la tratamente experimentale. Noi avem posibilitatea prin acele camere de la etajul 3 să ajungem până la pacient, dar nu la tratamentul de rutină, ci la tratamentul experimental. ONCOGEN are trei linii majore de cercetare, principala linie de cercetare este legată de cancer, a doua de celulele stem şi medicina regenerativă şi a treia – imunoterapii în cancer sau bolile alergice”, a declarat, astăzi, Virgil Păunescu, managerul de proiect al ONCOGEN.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*