Ultimele stiri

Se inaugurează cea mai lungă pistă pentru bicicliști din România, ce leagă Timișoara de Serbia

pista de biciclete

Lucrările la pista de biciclete ce leagă Timișoara de Serbia, de pe malul râului Bega, a fost finalizată de câteva luni, însă aceasta va fi inaugurată și oficial. Administrația Bazinală de Apă Banat a anunțat, astăzi, că pista va fi lansată la sfârșitul lunii martie, dar are și o veste proastă pentru iubitorii mersului pe două roți. Timp de două săptămâni, aceștia nu se vor plimba cu bicicleta pe pistă, asta pentru că aceasta a fost închisă pentru lucrări de verificare și retușare necesare din punct de vedere tehnic și estetic.

Pista de cicloturism începe de la marginea Timișoarei, aval de Podul Modoș, acolo unde s-a făcut deja joncțiunea cu pista de biciclete a orașului, realizată de către Primăria Timișoara, și continuă liniar 37 de kilometri de-a lungul râului Bega, pe coronamentul digului de apărare împotriva inundațiilor, până la frontiera cu Serbia.

În cadrul proiectului implementat de partea română s-au executat 37 km de pistă pe 0 lățime de doi metri, cu acostament de piatră spartă de 1,5 metri, marcaj axial și stâlpi de semnalizare. Au fost montate opt refugii laterale pentru bicicliști, dotate cu coș de gunoi și loc pentru parcarea bicicletei și numeroase bariere pentru oprirea traficului autovehiculelor pe dig, având în vedere că acesta este interzis.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*