Ultimele stiri

Se înregistrează o scădere a dolarului, însă ce preconizează specialiștii?!

Cursul anunţat de BNR pentru dolarul american a ajuns ieri la 4 lei, în scădere cu şapte bani faţă de şedinţa precedentă, în timp ce euro a scăzut cu 2,85 bani la 4,4 lei, cel mai redus nivel din ultimele şapte săptămâni. Referinţa anunţată de BNR pentru francul elveţian a scăzut uşor la şedinţa de ieri la 4,18 lei. Pe pieţele internaţionale dolarul s-a depreciat faţă de euro spre 1,09 unităţi, ceea ce se reflectă şi pe piaţa românească. La jumătatea acestei luni, cotaţiile coborâseră spre 1,05 dolari.

Cu toate acestea, analiştii se aşteaptă ca dolarul să se aprecieze în perioada următoare faţă de euro odată cu creşterea supraproducţiei de petrol şi încetinirea cererii din partea Chinei, a doua economie ca mărime la nivel mondial.

Creşterea economică din ultimele luni ale SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, a sporit posibilitatea ca banca centrală americană (FED) să treacă la o etapă de întărire a politicii monetare, care se afltă aproape de zero încă din 2008.

Însă datele publicate săptămâna trecută în SUA, care au ratat estimările analiştilor, a îndemnat unii investitori să creadă că probabilitatea ca FED să majoreze în perioada următoare dobânzile s-a diminuat. Pe de altă parte, economia zonei euro stagnează, iar în această lună Banca Centrală Europeană a lansat cea mai mare injecţie de bani în economie, de peste 1.000 de miliarde de euro în speranţa ca motoarele vor reporni şi economia europeană va ieşi din deflaţie.

Detalii AICI.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*


DespreAlexandru Boldea (35 Articole)
adfasdf444sdf