Ultimele stiri

Se lucrează deja la criteriile pentru desemnarea candidaților la „localele” din 2016. Cine sunt marii favoriți în PNL Timiș

PNL

Fuziunea se preconizează că va fi gata până la sfârșitul lunii martie, iar în noul PNL, dau asigurări cei doi președinți, Nicolae Robu și Dan Popa, relațiile se îmbină ca laptele și mierea. În aceste condiții, liberalii sunt hotărâți să se apuce să lucreze și la criteriile după care vor fi aleși norocoșii candidați la alegerile locale din anul următor.

Meritocrația, spune primarul Nicolae Robu, va fi cel mai important criteriu de care va ține cont conducerea PNL atunci când va trebui să ridice mâna pentru un viitor posibil candidat la „localele” din 2016.

„Am fost de acord să abordăm lucrurile meritocratic şi absolut meritocratic vom ajunge să adoptăm o serie de criterii până la toamnă. Orice membru din comitetul executiv va putea să vină cu propuneri, dacă va fi cazul”, a declarat co președintele PNL, Nicolae Robu.

Conform celuilalt co-președinte, Dan Popa, liberalii vor avea libertate totală de a-și gestiona politicile din teritoriu. Astfel, ei nu vor avea condiții impuse de la București, putând să-și aleagă după bunul plac candidații.

Practic, cel mai probabil, de la PNL, Nicolae Robu va fi cel care va candida și în anul 2016 pentru un nou mandat la Primăria Timișoara. Lupta se va da însă pentru candidatul la șefia Consiliuui Județean. Pentru că Dan Popa a declarat că nu-și dorește acestă poziție și că aspiră la un mandat de parlamentar, cele mai importante două nume ce vor intra în cursa pentru acestă funcție sunt Marian Vasile din vechiul PNL, și Marin Popescu din aripa PDL a noii formațiuni. Vasile a fost vicepreședinte al CJT, iar în momentul de față este unul dintre cei mai activi consilieri. Concurență îi face oricum și ex PDL-istul Marin Popescu, care este foarte bine văzut atât printre colegii de partid, cât și la nivel de CJT.

Profilul „câștigătorilor” se va contura oricum în toamnă, atunci când formațiunea ar trebui să aibă deja foarte bine stabilite criteriile pe care se va merge în alegerea condidațiilor. Până atunci, însă, prioritară pentru PNL rămâne încheierea fuziunii la nivel de județ.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*