Ultimele stiri

Se pregăteşte cea mai mare acţiune de ecologizare din istorie! Unde va avea loc

20 de ţări de pe trei continente îşi vor uni forţele pentru a realiza cea mai mare acţiune de ecologizare din istorie. Printre ţările implicate se numără şi România, chiar câţiva reprezentanţi din Timişoara vor pleca pe 10 mai într-o acţiune de curăţare a ţărmurilor Mării Mediterane.

Ultimele detalii despre marele eveniment s-au pus la punct în Kosovo, între 6 şi 9 februarie, când a avut loc conferinţa internaţională Clean World 2014, la care au participat 130 de reprezentanţi ai organizaţiilor de mediu din peste 40 de ţări. Pe lângă cea mai mare acţiune de ecologizare din istorie, participanţii au dezbătut şi viitorul mişcării globale.

“Acțiunile în care oamenii participă activ și învață din propria experiență sunt singurele care îi poate educa și încuraja să acționeze diferit. Este imposibil să schimbi comportamentul cuiva doar spunându-i „nu fă asta!”, este de părere Rainer Nõlvak, inițiator al Let’s Do It! World.

Principalul mesaj al conferinței din acest an este că organizarea permanentă de acțiuni de ecologizare și cooperarea constituie cele mai eficiente modalități prin care se pot schimba mentalități.

Sesiunile de prezentare și workshop-urile din cadrul conferinței s-au concentrat pe etapele și pașii de urmat înspre o Lume cu Zero Deșeuri.Fie că vorbim despre moduri sofisticate și inovative prin care să schimbăm tehnologiile de producție, despre modul de procurare al resurselor, sau despre modificarea legislației în vigoare, vestea bună este că din ce în ce mai mulți participanți la acțiunile de curățenie îți asumă rolul de leader în educația ecologică.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*