Ultimele stiri

Se REDESCHIDE șantierul de pe strada Lidia. Pe câte benzi se va putea circula, la final

strada lidia

Timișorenii care locuiesc pe strada Lidia se vor trezi, din nou, cu buldozerele în fața blocurilor lor. Dacă până acum muncitorii de la Aquatim au avut de efectuat mai multe lucrări pe această stradă, de această dată reprezentanții Primăriei Timișoara intenționează să lărgească strada la patru benzi.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat, astăzi, că se dorește modernizarea și extinderea străzii Lidia, iar lucrările ar putea începe chiar în această vară. Până atunci, trebuie elaborat studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, iar apoi va fi lansată licitația pentru execuție.

„Un nou proiect important pe care îl demarăm este modernizarea şi extinderea la patru benzi a străzii Mareşal Constantin Prezan şi a străzii Venus, care este în prelungirea primei. Este lansată licitaţia pentru proiectarea acestui obiectiv. Data limită de depunere a ofertelor este 12 mai (…) Valoarea estimată este de 267.300 de lei fără TVA. Se vor elabora SF şi PT pentru extinderea la patru benzi de circulaţie, două pe sens, de la intersecţia cu Calea Martirilor până în sensul giratoriu – Piaţa Gheorghe Domăşnean, reamenajarea geometriei intersecţiei cu bulevardul Sudului şi a Căii Urseni cu strada Venus, amenajarea de trotuare, de piste de biciclete, locuri de parcare şi zone verzi, extinderea reţelei de troleibuz, reabilitarea reţelelor edilitare. Evident nu o să se reabiliteze canalizarea, care tocmai a făcut obiectul unor lucrări de reabilitare”, a declarat, astăzi, primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*