Ultimele stiri

Se vor explicații! De ce preferă timișorenii mașinile personale în detrimentul transportului în comun?

tramvvai timisoara

Un studiu care să releve motivele pentru care timișorenii preferă să circule cu mașina într-un trafic de nedescris, în loc să meargă cu mijloacele de transport în comun la serviciu. Asta cere consilierul local Ștefan Sadu. Totul vine pentru a sprijini Regia Autonomă de Transport, care anul acesta primește 35 de milioane de lei subvenții de la bugetul local.

„Mi-au sărit în ochi subvenţiile pe care le acordăm pentru transportul public, circa 35 de milioane de lei pe an. Poate ar trebui să facem nişte studii în privinţa transportului în comun, să vedem ce anume îi face pe timişoreni să prefere în continuare maşinile personale. Având în vedere că oricum costurile de utilizare a unei maşini personale sunt destul de mari, nu cred că un abonament îi face pe timişoreni să nu se urce în mijloacele de transport, altele sunt cauzele. Trebuie să vedem care sunt aceste cauze, astfel încât să-i determinăm să prefere transportul în comun în detrimentul maşinii personale”, a spus Sandu, la dezbaterea publică pe tema bugetului pe anul 2015.

Primarul Nicolae Robu crede că e vorba de mentalitate și spune că „avem autobuze bune, avem troleibuze bune, dar la capitolul tramvaie stăm foarte slab. De aceea ne şi preocupăm să le schimbăm, respectiv pe o parte din ele să le facem ca noi prin reabilitare. Faptul că nici autobuzele, nici troleibuzele, deşi sunt bune, nu sunt folosite aşa cum ar putea fi mă face să spun că este şi o chestiune de mentalitate. Coroborând starea bună a acestor mijloace cu subvenţia pe care o asigurăm, ar trebui să fie mai tentante”.

Studiul solicitat ar veni în întâmpinarea rezolvării problemelor pe care RATT-ul le are, pentru ca pe viitor timișorenii să ajungă să acorde mai multă atenție deplasării cu ajutorul mijloacelor de transport în comun.

 

2 Commentarii pe Se vor explicații! De ce preferă timișorenii mașinile personale în detrimentul transportului în comun?

  1. Dar ei circulă cu mijloacele de transport în comun?

  2. pentru ca stai in statii cate 20 de minute pana vine un tramvai .La autobuze e ceva mai bine.De asemenea unele zone ale orasului inten populate cum ar fi zona LIDIA de ce nu poate fi facuta un circuit al trleibuzurilor sau tramvaiului pentru ca unde depinzi de tramvaiul 7 e un cosmar. Ati analizat ca decat sa stai atata timp in statii ajungi in orice loc cu masina in cca.10 minute.Daca ati pune autobuze pe anumite circuite acum vitregite care merg bine acum, ati castiga sigur clienti.Multumesc ca eventual veti citi mesaju meu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*