Ultimele stiri

Secretarul general al Consiliului Europei condamnă atacul celor 12 persoane din Franța asupra adolescentului român de etnie romă

Secretarul general al Consiliului Europei (CoE), Thorbjorn Jagland, a condamnat atacul asupra adolescentului român de etnie romă într-o suburbie a Parisului, transmite Xinhua.

Jagland, președintele francez Francois Hollande, mai mulți oficiali și organizații de apărare a drepturilor omului condamnă atacul care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în urma căruia adolescentul se află în stare critică în spital.

„Aceste atacuri asupra celei mai mari minorități din Europa sunt rușinoase și nu pot fi scuzate. Mă bucur să văd că guvernul francez și atât de mulți responsabili din Franța și Europa au adoptat o poziție fermă împotriva discriminării și atacurilor împotriva romilor”, a declarat Jagland după o întâlnire la Haga cu ministrul olandez de externe Frans Timmermans, informează AGERPRES.

Sylvie Moisson, procurorul care se ocupă de dosar a afirmat marți că agresiunea reprezintă un „act de barbarie”, legat de „o răzbunare personală”, ce „nu poate fi redus la un antagonism între două comunități”, potrivit AFP.

Potrivit AGERPRES, președintele francez Francois Hollande a cerut autorităților să facă „tot posibilul pentru găsirea autorilor acestei agresiuni”. „Aceste acte sunt incalificabile și nejustificate, ele sunt contrare principiilor fundamentale ale Republicii”, a spus liderul de la Elysee.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*