Ultimele stiri

Secția de Pediatrie a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, MODERNIZATĂ cu sprijinul voluntarilor FOTO

pediatrie spitalul de boli infectioase timisoara

Una dintre cele mai jalnice secții de spital din Timișoara s-a transformat radical, în doar două luni, cu sprijinul a peste 200 de timișoreni inimoși, care s-au implicat voluntar în modernizarea clinicii. Astfel, în această săptămână au fost finalizate lucrările de modernizare a Secției de Pediatrie a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Proiectul a avut o valoare totală de 90.000 de euro, din care 52.000 de euro au fost donaţi de producătorul de anvelope Continental, iar restul au reprezentat donații private în bani sau în materiale necesare. Lucrările au fost făcute cu sprijinul a 200 de persoane, renovându-se 12 saloane, o cameră de recoltare, biroul asistentelor și bucătăria de dietetică.

„Suntem foarte bucuroşi să vedem că, împreună, am reuşit să îmbunătăţim condiţiile de spitalizare pentru copii, să facem mai suportabilă perioada petrecută în acest spital şi, poate, să contribuim la însănătoşirea mai grabnică a lor”, a declarat Klaus Ohlwein, director general Continental Anvelope Timișoara.

Secția de pediatrie a fost modernizată complet. Au fost schimbate ușile cu unele de tip termopan, a fost înlocuit mobilierul cu unul modern de spital, s-au amenajat băile, s-au schimbat caloriferele, s-a recondiționat sistemul electric, s-au cumpărat saltele, lenjerii, perne și pături noi și s-a renovat, mobilat și utilat bucătăria care deservește această secție. Pe lângă acestea, saloanele au fost complet renovate şi pictate cu diferite desene tematice.

,,Vreau să mulțumesc tuturor oamenilor care au ales să se implice în acest proiect, chiar dacă unii au contribuit financiar sau doar cu muncă voluntară, dar în special companiei Continental Anvelope Timișoara, fără de care acest proiect nici măcar nu ar fi început”, a precizat Ioana Vârtosu, președintele Asociației „Școala Mamei Junior”, inițiatoarea proiectului.

Proiectul, denumit Reclădim speranța, a pornit după inițiativa unui tată care a avut fetița internată la această secție și care a renovat salonul în care a stat aceasta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*