Ultimele stiri

Sefa DNA vrea o lege care sa interzica condamnatilor definitiv sa ramâna în functie

Legea ar trebui modificata în asa fel încât persoanele care sunt condamnate definitiv pentru fapte de coruptie sa nu mai poata exercita în continuare functia de care s-au folosit sau în care au comis faptele de coruptie, a declarat, la PROTV, procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi.
„Ar trebui o modificare legislativa prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de coruptie sa nu mai poata exercita în continuare functia de care s-au folosit sau în care au comis faptele de coruptie”, a afirmat procurorul sef al DNA, facând referire la „prea multi” parlamentari sau primari care au fost condamnati definitiv la închisoare, cu suspendare, dar care sunt înca în functie.

Aflata la al doilea mandat în fruntea DNA, sefa procurorilor reclama presiunile asupra institutiei pe care o coordoneaza.
„În primii 3 ani, am vazut de foarte multe ori presiuni directe sau indirecte, presiuni exercitate prin declaratii publice date de persoane care detin functii importante, am vazut presiuni prin încercarea de a modifica legea, chiar si respingerea cererilor de arestare în Parlament o putem considera o forma de presiune”, a declarat procurorul sef al DNA, la emisiunea „Dupa 20 de ani” de la PROTV.
Legat de numarul de procurori pe care îl are DNA, Kovesi a afirmat ca sunt prea putini pentru numarul mare de corupti din Romania. „Sunt in jur de 8.000 de dosare în lucru în acest moment. Una dintre cele mai mari provocari vizeaza volumul foarte mare de dosare cu care se confrunta DNA. Si anul trecut am avut 10 mii de dosare în lucru în conditiile în care doar 90 de procurori instrumenteaza aceste dosare”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*