Ultimele stiri

Șeful SRI a dezvăluit la Timișoara că își va prezenta demisia noului președinte al României. Care este motivul

george maior

Imediat ce România va avea un nou președinte, George Maior, directorul Serviciului Român de Informații, își va prezenta demisia. Anunțul a fost făcut, astăzi, la Timișoara, la Universitatea de Vest, unde șefului SRI i s-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa. George Maior a ținut să precizeze și faptul că nu a vorbit cu nimeni despre ideea de a fi desemnat premier.

„Adesea se vehiculează, dar niciodată nu a venit dinspre mine acest lucru, tot felul de intenții sau tot felul de prognoze în legătură cu evoluția mea politică. Nu este cazul de așa ceva, nu mi s-a propus niciodată și n-am discutat cu nimeni ideea de prim-ministru. Ba, dimpotrivă, eu cred că un lucru normal într-un stat democratic este acela ca viitorul președinte să decidă în ceea ce privește serviciile de informații. Din punctul meu de vedere, voi merge către acest nou președinte, îmi voi prezenta demisia și rămâne la latitudinea lui să aprecieze dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu a fost potrivită sau să ia o altă decizie”, a declarat la Timișoara George Maior.

Șeful SRI a vorbit și despre modul în care politicienii se folosesc de serviciile de informații în timpul campaniei electorale. „Cred că serviciile secrete nu ar trebui să se implice deloc în viața politică, ca să fie clar. Din păcate, în contextul oricărei campanii electorale, mai ales la nivelul acesta cel mai înalt, discursul politic aduce în atenție, din nefericire, și serviciile de informații. Dar din punct de vedere al propriului meu serviciu, vă garantez că acesta nu va face decât să acționezde în parametrii de independență și de neutralitate de a sta departe de această luptă politică. Nu ne interesează rezultatul, ne interesează să ne facem treaba bine chiar și pe acest fundal”, a conchis George Maior.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*