Ultimele stiri

„Semeringul Bănățean”, cea mai spectaculoasă cale ferată din România, șanse mari să fie salvate

semmeringul banatean

Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Asociaţia Pro Banatul de Munte fac demersuri pentru revitalizarea Semeringului Bănăţean, cea mai spectaculoasă cale ferată din România.

În acest moment nu există pericolul ca această cale ferată să fie închisă”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde. Zilele acestea, o delegaţie a Comisiei Europene, condusă de directorul de proiecte Raffaello Spanone a vizitat judeţul şi a precizat că există soluţii.

Semeringul Bănăţean are şansa de a fi inclus în patrimoniul cultural UNESCO sau în patrimoniul social şi industrial al Uniunii Europene. CFR va face un studiu de fezabilitate, care va permite finanţarea directă a acestui obiectiv, atât pentru reabilitarea infrastructurii de cale ferată, care nu a mai suferit reparaţii capitale din anul 1965, dar şi pentru achiziţia de locomotive şi vagoane de epocă. În paralel, Consiliul Judeţean Caraş-Severin va accesa fonduri prin proiecte europene, pentru promovarea zonei turistice care cuprinde şi traseul Semeringului Bănăţean.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*