Ultimele stiri

„Semmeringul bănățean”, cea mai veche cale ferată montană din țară, ar putea fi reabilitat cu bani de la Uniunea Europeană

semmeringul banatean

Linia de cale ferată Oravița – Anina ar putea fi salvată de la închidere. Autoritățile județene din județul Caraș-Severin se gândesc să reabiliteze și să păstreze în funcțiune „”Semmeringul bănățean”, cea mai veche cale ferată montană din România, cu bani de la Uniunea Europeană, astfel că încearcă să găsească diferite variante de finanțare, scrie Express de Banat.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, reprezentanții Regionalei CFR Timișoara – Infrastructură și Călători nu au nicio intenție să oprească traficul pe această cale ferată. ,,Este firesc să existe un asemenea parteneriat între instituții, care să acceseze atât fonduri bugetare, cât și fonduri europene. Este firesc ca instituția noastră să depună toate eforturile pentru a salva această capodoperă inginerească ce aparține patrimoniului bănățean”, a declarat Sorin Frunzăverde.

În următoarele zile, o delegație a Consiliului Județean Caraș-Severin va merge la Bruxelles în vederea identificării fondurilor ce vor permite finanţarea activității curente a liniei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*