Ultimele stiri

Semnal de ALARMĂ tras de arhitecții timișoreni! Se construiește un „Zid al Berlinului” în centrul orașului

gard universitatea de medicina timisoara

Arhitecții timișoreni trag un semnal de alarmă și spun că în centrul orașului se construiește un ghetou de către reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”. Concret, este vorba despre un gard din beton de peste doi metri, care separă două jumătăți ale unui cartier.

„Facultatea de Medicină, după 25 de ani de la Revoluție, construiește un “Zid al Berlinului” în mijlocul unui frumos cartier din centrul orașului. Paradoxal, evoluția deschiderii și a transparenței acestei instituții universitare spre oraș a fost inversă după cum ne-am fi așteptat, începând cu perioada comunistă până astăzi. Înainte de Revoluție, până la sfârșitul anilor ‘90, era un gard de plasă de sârmă ce permitea transparența vizuală și, astfel, percepția unitară a cartierului în mijlocul căruia se găsește zona sportivă din spatele facultății. A urmat, la sfârșitul anilor 90, placarea gardului cu panouri de tablă opacă și tăierea integrală a copacilor. Astăzi, la exact 25 de ani de la Revolutie, s-au înălțat cofrajele de peste doi metri și plasele de armătură așteptând betonul care va separa pentru totdeauna cele două jumătăți ale cartierului”, atrage atenția arhitectul Vladimir Obradovici.

Potrivit legii, ținând cont de faptul că zona Universității de Medicină din Timișoara este una de protecție datorită clădirii Facultății de Medicină, care este monument istoric, și al Bastionului Therezia, nu este voie să se construiască împrejmuiri mai înalte de 1,8 metri, iar partea opacă a gardului nu are voie să fie mai înaltă de 60 cm, restul fiind obligatoriu transparentă. 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*