Ultimele stiri

Semnificaţia florilor de primăvară

Acordurile lui Vivaldi…în ce altă gamă ar putea fi descrisă mai bine primăvara, anotimp ce readuce la viaţă întreaga natură?

Poate doar parfumul proaspăt al delicatelor flori de martie să trezească astfel de trăiri.

O declaraţie de iubire nerostită, însoţită de flori – ce poţi cere mai mult? Căci florile vorbesc dincolo de cuvinte.

Camelia Vasile (Facebook /Camelia’s), designer floral cu o vastă experienţă, ne transpune în această frumoasă poveste parfumată a florilor de primăvară şi ne oferă cele mai bune sfaturi de îngrijire a acestora.


Începând cu delicaţii ghiocei, pe care îi putem pune în vase mici, la fel de delicate ca şi ei, până la somptuoasele lalele viu colorate, care înviorează ultimele zile ale iernii ce stă să plece, sau zambilele cu al lor parfum inconfundabil şi narcisele solare, florile de primăvară ne înfrumuseţează viaţa şi casa cu parfumul şi vigoarea lor.

Cu eforturi financiare minime ne putem umple casa de flori, iar dacă le cumpărăm cu tot cu bulb, durata lor de viaţă va fi semnificativ mai lungă.

Vasele transparente sunt cele mai indicate pentru a pune în valoare frumuseţea delicată a florilor de primăvară.

Iar bilele speciale cu gel ornamental creează un efect vizual nemaipomenit.

Dacă primeşti în dar flori sub forma unui buchet, ţine cont că, pentru a le prelungi prospeţimea, tijele trebuie scurtate oblic înainte să fie puse în apă.

Tijele lemnoase, cum sunt cele de liliac sau forsythia, trebuie crestate la bază pe o porţiune de aproximativ trei centimetri, pentru a putea trage mai multă apă.

Frunzele de pe porţiunea tulpinii care va sta în apă trebuie şi ele îndepărtate. Apa lor se schimbă zilnic, iar la fiecare două zile se mai taie puţin din codiţe.

Florile de primăvară au nevoie de o apă cu temperatură mai scăzută, în felul acesta se vor menţine viguroase şi frumoase pentru mai mult timp.

Un praf de sare de bucătărie sau câteva picături de oţet vor menţine apa curată vreme îndelungată.

Dacă preferi florile sub forma unui aranjament, recomandarea specialistului este de a opta pentru florile într-o singură culoare, puse în vase cât mai spectaculoase, asortate cu decorul casei.

În grădină, primele flori care înfloresc sunt ghioceii şi brânduşele, urmate îndeaproape de forsythia şi de narcise. Nu vă temeţi pentru ele, nopţile friguroase nu le fac niciun rău!

Atenţie mare la acestea din urmă, otrăvesc plantele puse în acelaşi vas cu ele. Durata lor de viaţă va fi prelungită dacă vor fi introduse timp de 5 secunde, imediat după tăiere, într-un vas cu apă caldă (50 grade Celsius).

Însă cele mai aromate flori de primăvară sunt zambilele şi freziile, ale căror miresme şi culori înveselesc instantaneu şi cele mai sumbre şi lipsite de lumină locuinţe. O specie de flori de primăvară mai puţin folosită la noi, dar extrem de frumoasă şi de decorativă, este ranunculusul, care seamănă cu trandafirul, dar înfloreşte timpuriu, chiar şi în grădină.

Semnificaţia florilor de primăvară

 • Ghiocelul semnifică speranţă şi consolare
 • Narcisa galbenă – noi începuturi
 • Narcisa albă – iubire de sine
 • Primula – copilărie
 • Laleaua roşie – declaraţie de dragoste
 • Laleaua galbenă – dragoste fără speranţă
 • Zambila albă – frumuseţe
 • Zambila roz – perseverenţă
 • Zambila mov – te rog să mă ierţi
 • Frezia – prietenie care durează
 • Forsythia – nerăbdare.

 

 

Sursa: csid.ro

1 Commentariu pe Semnificaţia florilor de primăvară

 1. Atentie barbati, aveti o misiune grea! Sau nu…

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*