Ultimele stiri

Senatorul Ben-Oni Ardelean: „Este absolut imperativ să creăm Muzeul Revoluției la Timișoara”

ben-oni ardelean coreea de sud

Senatorul Ben-Oni Ardelean a vizitat, în perioada 13 – 20 mai, Coreea de Sud, și anume orașele Seul și Gwangju. Liberalul, care este și secretar al Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, a susținut un discurs la evenimentele organizate de autoritățile sud-coreene la Gwangju, cu prilejul împlinirii a 35 de ani de la revoluția din 1980.

Pentru cinstirea memoriei victimelor acestui masacru a fost înfiinţat un Muzeu al Revoluţiei în acest loc. „Acest muzeu constituie fără îndoială, un exemplu de bune practici şi un motiv în plus pentru impulsionarea demersurilor de înfiinţare cât mai curând posibil, a unei instituţii similare la Timişoara”, a declarat senatorul român.

În discursul său, senatorul Ardelean a subliniat și importanța începerii demersurilor pentru includerea la UNESCO a arhivelor Revoluției din 1989 din Timișoara. „O asemenea iniţiativă ar reprezenta o deplină recunoaştere a oraşului de pe Bega, ca stindard al renaşterii democratice româneşti. Consider că Timișoara trebuie să joace un rol mai activ în promovarea valorilor democratice, a libertății și drepturilor omului.”, a susținut Ben-Oni Ardelean.

1 Commentariu pe Senatorul Ben-Oni Ardelean: „Este absolut imperativ să creăm Muzeul Revoluției la Timișoara”

  1. Corect punctul de vedere al senatorului

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*