Ultimele stiri

Senatul a adoptat reducerea CAS la angajator

Senatul a adoptat în această dimineață cu 109 voturi pentru și o abținere, proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator. Proiectul urmează să fie înaintat Camerei Deputaților.

„Masa salarială în PIB a scăzut sistematic. A crescut valoric, dar procentul ei în PIB a scăzut. Asta înseamnă că puterea de cumpărare a cetățenilor a scăzut legat de acest lucru. Modul de distribuire a creșterii economice nu s-a reflectat în puterea de cumpărare. Noi propunem să se facă reducerea CAS la angajat și atunci am în mod implicit ridicarea puterii de cumpărare și creșterea consumului pe piața internă ori, dacă rămâne la angajator, să se facă o creștere de cel puțin 25-30% a salariului minim, ca să se poată echilibra”, a argumentat Hossu, potrivit AGERPRES.

Hossu a precizat că proiectul de reducere a CAS, în varianta Guvernului, este bun, dar nu au fost discutate toate aspectele din punctul de vedere economic și social.

Președintele Comisiei de buget-finanțe, senatorul PSD Cosmin Nicula, i-a spus lui Hossu că votul asupra acestui proiect trebuie dat luni, urmând ca marți să intre în plen iar săptămâna viitoare să poată fi dezbătut în cadrul Camerei Deputaților.

„Ca această ordonanță să intre în vigoare la 1 octombrie, noi va trebui să dăm astăzi un vot, ca mâine să o băgăm în plen iar săptămâna viitoare, când va fi sesiune extraordinară la Camera Deputaților, colegii din cameră să poată să o dezbată atât în comisii, cât și în plen. Solicitările pe care dumneavoastră le-ați făcut ar fi bine să le discutați la nivelul Biroului permanent al Camerei Deputaților să le puteți prinde ca amendamente și să fie adoptate în ședința de săptămâna viitoare”, i-a spus Nicula lui Hossu, precizează aceeași sursă.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*