Ultimele stiri

Senatul a rămas fară președinte. Antonescu a demisionat

Crin Antonescu și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Senatului în aceeași ședință în care a fost învestit noul Guvern. Antonescu i-a propus lui Victor Ponta să-și dea demisia împreună.

Demisia liderului PNL din fruntea Senatului a survenit unei dispute verbale prelungite cu premierul Victor Ponta.

Inițial, Ponta declara că USL încă mai există ‘sub diverse forme’, în opinia sa ‘cea mai vizibilă’ fiind aceea că președinții Camerei Deputaților și Senatului sunt aleși de majoritatea USL.

Ca drept la replică, Antonescu i-a cerut premierului să demisioneze amândoi.

„Domnule prim-ministru Victor Ponta, dvs vedeți în mine în fruntea Senatului semnul că USL mai există. Nu vă spun USL nu mai există. Aveți curaj ca să ne convingem amândoi să demisionăm acum din funcțiile pe care le-am obținut ca USL?”, a spus Antonescu.

Victor Ponta i-a replicat că nu intenționează să își dea demisia și a recurs la un citat din Traian Băsescu : „Din punctul meu de vedere avem un președinte care a anunțat că în cinci minute își dă demisia, e în funcție. Avem un președinte al Senatului care a anunțat că dacă nu trece referendumul își dă demisia, e în funcție. Vreau să citez din domnul Băsescu. A zis: Ce blestem pentru țara asta: după un președinte care a zis că își dă demisia și nu și-a dat-o să mai vină încă un președinte care a zis că își dă demisia și nu și-o dă. Eu nu zic că îmi dau demisia, să stați liniștiți”.

Imediat după intervenția premierului, Antonescu și-a anunțat demisia și a fost înlocuit la tribună de senatorul PSD Cristian Dumitrescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*