Ultimele stiri

Simona Neumann: „Șansele Timișoarei sunt reale și maxime pentru câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană”

Simona Neumann, director executiv al Asociației – Timișoara Capitală Culturală Eurpeană, spune că orașul de pe Bega are mari șanse să câștige titlul de Capitală Culturală Europeană. La sfârșitul anului următor se va depune dosarul pentru preselecție. Vor  exista două etape: preselecție și selecție.

Simona Neumann a declarat pentru Timișoara online că șansele Timișoarei sunt reale și maxime și că pregătirile se realizează cu mare seriozitate:  „Primăria Municipiului Timișoara împreună cu Institutul Intercultural lucrează lunile acestea la elaborarea strategiei culturale pentru o perioadă de 10 ani, nu neapărat pentru candidatură, dar e bine să existe o strategie culturală pentru că această candidatură a Timișoarei pentru titlul de Capitală Cultural Europeană va ține seama de această strategie. În plus, este nevoie de o asemenea strategie în procesul evaluării dosarului de candidatură.

Întrebată care sunt cele mai importante demersuri pe care Timișoara le-a făcut pentru a deveni Capitală Culturală, Simona Neumann a spus că demersurile țin cont de criteriile de selecție pentru titlu, mai cu seamă noile criterii de selecție care au și fost votate de Parlamentul European la sfârșitul lunii martie.

„Primul criteriu este existența unei strategii culturale a orașului respectiv pe termen lung, iar acest lucru îl elaborează Primăria împreună cu membrii Asociației. Apoi, criteriul ce vizează implicarea cetățenilor în programul candidaturii este foarte important. De acest lucru ne ocupăm noi, Asociația. La începutul anului am avut o campanie de conștientizare a ceea ce înseamnă Capitală Culturală Europeană, care sunt beneficiile unui asemenea titlu pentru oraș și care sunt etapele elaborării unui dosar de candidatură. Această campanie am făcut-o cu scopul de a informa cetățenii. În urma campaniei au rezultat foarte multe solicitări la Asociație, din partea cetățenilor Timișoarei, care au vrut să se înscrie în baza de date de voluntari pentru Capitală Cultural Europeană”, a declarat pentru Timișoara online directorul executiv al Asociației – Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Ba mai mult, Simona Neumann nu crede că șantierele din Timișoara pot aduce un minus șanselor de a deveni Capitală Culturală pentru că se va lua în calcul, la momentul evaluării, modernizarea infrastructurii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*