Ultimele stiri

Singura trupă de surf rock din România lansează primul EP la Timișoara

grave for sale

Trupa timișoreană Grave for Sale, singurul band din țara noastră care cântă surf rock, un gen de muzică asociată deseori culturii surf, ce provine din Orange County și zone similar din California de Sud, va lansa single-ul de debut “New Moon”, în orașul de pe Bega. Evenimentul are loc vineri, 9 mai, la Rost.

Surf rock-ul a fost deosebit de popular în anii 60, iar ulterior, revivalul genului a fost extrem de influent pentru muzica rock. În anii 90, surf rock-ul a înregistrat o renaștere cu acte în regulă, când multe banduri noi și vechi au început să activeze tot mai mult. “Regele” Dick Dale s-a întors în studioul de înregistrări și a câștigat o mare popularitate  cu apariția din Pulp Fiction,  film care a folosit piesa lui Dale „Misirlou”, dar și alte melodii surf rock în coloana sonoră. Tot în acești ani s-au format trupe de surf noi, inclusiv Man or Astroman, Mermen, Los Straisjackets și The New Electric Sound. De atunci și până în prezent, surf rock-ul este prezent în mare parte din statele Americii, dar și în Europa, în mai toate țările, precum și în Asia într-o mai mică masură.

La mai mulți ani distanță, apare în România prima trupă al acestui gen: Grave for Sale, band timișorean, a cărui muzică se îmbină cu influențe de psychedelic, horror și desert surf. Trupa a fost înființată în 2012, deși planurile și repetițiile totodată au început încă din 2011, la inițiativa lui Tibi Mijea (tobe) și Iancu Jianu (chitară). Ulterior s-a alăturat Marco Kurunczi la bass, iar Adi Ulmeanu a intrat la începutul lui 2013 cu efecte electro și proiecții video. În toamna lui 2013 Radu F. Bene a început repetițiile alături de Grave for Sale, el fiind în acest moment colaborator permanent, saxofonul lui aducând un plus soundului trupei.

Anul 2014 include un prim concert la Daos, în deschidere la Kumm, pe data de 14 februarie, un concert caritabil pentru Cristina Tău pe 22 martie, precum și înregistrări pentru EP-ul de debut, New Moon.

Grave for Sale au reușit ca în 2013 să fie prezenți ca opening act în fiecare lună pe scenă, fie că a fost vorba de cluburi timișorene sau festivaluri din zonă, iar pentru anul în curs aceștia își propun promovarea EP-ului ce apare pe 9 mai 2014, precum si a albumului de debut, programat pentru toamna acestui an.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*