Ultimele stiri

Sirieni prinși de polițiști la „frontiera verde” cu Ungaria

Au încercat forma clasică de trecere ilegală a frontierei, dar nu le-a mers! Este vorba de trei sirieni care au fost reținuți de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare.

Azi noapte, în jurul orei 03.00, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare a observat trei persoane care se deplasau pe jos spre Ungaria. Cei în cauză au fost reţinuţi la aproximativ 50 metri faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Cenad, în vegetaţia din apropierea frontierei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Siria cu vârste cuprinse între 20 şi 45 ani. Aceștia intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen. Bărbații s-au deplasat cu autoturisme de ocazie până la Sânnicolau Mare, iar de aici pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii.

Aceștia au declarat că au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*