Ultimele stiri

Situaţia incredibilă în care se află Primăria Timişoara! Mai multe blocuri din posesia Primăriei au fost construite fără autorizaţie

Traian Stoia

Viceprimarul Traian Stoia a discutat astăzi, despre problema blocurilor ANL construite fără autorizaţie, de pe strada Miloia. Acesta a prezentat cazul celor 80 de apartamente, din mai multe blocuri construite în 2009, care au fost preluate de Primărie, deşi acestea au fost construite fără a avea autorizaţiile necesare. Blocurile de la B8 la B12 au fost date spre închiriere de către Primărie, iar acum nu pot fi vândute persoanelor interesate să le cumpere deoarece nu au CF-uri, deci e ca şi cum nu ar exista.

Problema devine din în ce în ce mai complicată pentru că nici Primăria, nici ANL nu vor să îşi asume responsabilitatea pentru această situaţie.

Conform declaraţiilor viceprimarului, reprezentanţii ANL sunt de părere că Primăria este cea care ar trebui să facă demersurile necesare pentru ca aceste blocuri să intre în legalitate. Cu toate acestea, suma care ar trebui să fie plătită este una mare. La fel, primăria este de părere că  ANL ar trebui să îşi asume responsabilitatea pentru situaţia creată.

„Intervine problema taxelor ce trebuie plătite pentru emiterea autorizaţiilor de construire. ANL spune că Primăria, Primăria că ANL. Se pune problema cine dă 20.000-30.000 de euro să se facă expertiza şi operaţiunile pentru acele apartamente neintabulate. Fiecare are bucăţica lui de adevăr pe care o flutură şi rămâne pe poziţie”, a afirmat Traian Stoia.

Dacă Traian Stoia conideră că este nevoie de părerea unui specialist în această situaţie şi crede că cel mai probabil rezolvarea va fi dată în instanţă, Nicolae Robu susţine că reprezentanţii ANL trebuie să se ocupe de această problemă.

„ANL se arată total dezinteresat să rezolve problema afirmând că le-a construit, le-a predat şi nu vrea să se mai implice. (…) Nu vom plăti nimic, decât dacă suntem expres obligați de instanță. E o situaţie absurdă care nu cred că poate să fie rezolvată decât în instanţă”, a afirmat primarul.

Cu toate acestea, oficialii Primăriei nu pot să dea explicaţii despre modul în care a ajuns Primăria în posesia blocurilor, având în vedere că acestea nu aveau documentele necesare. Atât viceprimarul, cât şi Nicolae Robu au declarat că e vorba de o situaţie „complicată”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*