Ultimele stiri

Situație de râsu’ – plânsu’ privind comercializarea de alcool în Complexul Studențesc! Ce propune primarul Nicolae Robu

alcool

Dacă până acum în Campusul Universitar din Timișoara era interzisă vânzarea băuturilor alcoolice, acum se vrea o altă hotărâre de consiliu care să înlocuiască această prevedere cu una nouă, care presupune interzicerea consumului de alcool.

După ce organizațiile studențești și-au exprimat nemulțumirea față de intenția reprezentanților Primăriei Timișoara de a modifica hotărârea de Consiliu Local, primarul Nicolae Robu a încercat să explice că este vorba despre o neclaritate în textul ordinii de zi unde este prevăzută noua hotărâre, și că nu vor fi amendați consumatorii de alcool, ci unitățile comerciale în care sunt găsite persoane consumând alcool:

“Proiectul va suferi un amendament mâine. Sau cel puțin eu îl voi propune astfel încât să se spună clar în hotărâre că vor fi amendate unitățile comerciale pe raza cărora vor fi găsite persoane consumând alcool. Scopul nostru a fost să interzicem consumul de alcool, ci nu vânzarea pentru acasă. Studenții pot să-și cumpere de unde vor ei, atâta timp cât consumă acasă. Nu-i putem noi împiedica”, spune edilul-șef al Timișoarei.

Astfel, noua hotărâre le-ar da voie societăților comerciale să vândă alcool, dar nu să și lase studenții să îl consume pe terase. În caz contrar ar fi amendate. Practic, după ce sticla de alcool a fost vândută, reprezentanții societății comerciale trebuie să-i invite pe studenți să-și bea sticla acasă sau în cămin, nu în incinta societății.

Noua hotărâre de consiliu local în acest sens ar urma să se voteze în cursul zilei de astăzi.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Comercializarea de alcool rămâne interzisă în Complexul Studențesc! Ce s-a decis în ședința Consiliului Local | Timisoara Online

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*