Ultimele stiri

Situație fără precedent înregistrată în spitalele din TIMIȘ. Ce semnal de alarmă trage Casa de Sănătate

paturi spital

Situaţie fără precedent înregistrată în mai multe spitalele de stat din județul Timiş. În urma unei analize a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, s-a constatat că spitalele din județ nu au consumat toate fondurile alocate de CJAS, adică suma de cinci milioane de lei.

„Situaţia este fără precedent, ţinând cont de faptul că CJAS Timiş a suplimentat fondurile ori de câte ori a fost necesar, sau au existat solicitări din partea spitalelor timişene, tocmai pentru ca pacienţii să nu mai fie nevoiţi să suporte din buzunarul propriu contravaloarea unor medicamente sau materiale sanitare”, anunță reprezentanții CJAS Timiș.

Spitalul Municipal Timișoara este unitatea medicală care nu a utilizat cele mai multe fonduri, aproape patru milioane de lei, urmat de Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, Spitalul CFR, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, spitalele din Lugoj și Gătaia, Spitalul Județean Timișoara, Centrul de Recuperare „C. Șerban”, spitalele din Jimbolia, Jebel și Făget, Institutul de Boli Cardiovasculare și spitalul din Sânnicolau Mare.

Potrivit reprezentanților CJAS Timiș, bugetul spitalelor în 2013 a fost de 343 de milioane de lei, iar în acest an, bugetul a fost de 381 de milioane de lei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*