Ultimele stiri

Situație fără precedent, la Timișoara! Parcurile din oraș, lăsate în grija nimănui

Parcurile, zonele verzi și locurile de joacă din oraș au fost lăsate în voia sorții, după ce contractele cu firmele care le întrețineau au expirat. Acum Horticultura nu vrea să facă curat în ele la prețurile stabilite în urma licitațiilor cu alte firme, iar primarul Nicolae Robu refuză să plătească mai mult.

„Nu mai avem contracte pentru întreținerea spațiilor verzi. Am propus Horticultura să accepte interimar întreținerea spațiilor verzi până se va decide în Consiliul Local dacă se vor face licitații sau dacă se va atribui direct contractul către Horticultura. Prețul este cel pe care s-a lucrat în fiecare sector cu ultimele firme. Horticultura a agreat să preia în întreținere la acele tarife doar la sectorul central, pentru că acea zonă era în întreținerea Horticultura. În rest nu vor să accepte pentru că spun că tarifele sunt prea mici”, explică primarul.

Mai mult decât atât, Robu avertizează că și dacă se votează în CL acceptarea la prețuri mai mari, va refuza să semneze contractul. Acesta motivează că dacă firmele precedente s-au putut descurca la prețurile respective, o va putea face și Horticultura.

Pe de altă parte, șeful Horticultura Andrei Drăgilă, nu vrea să accepte tarife mai mici nici în ruptul capului și spune că dacă ar face-o s-ar putea trezi cu Curtea de Conturi în control.

“ Am spus că pentru zona centrală sunt de acord și am și semnat în 2.10.2014 contractul pentru atribuire directă, pentru că mă încadram și în tarifele care aveau continuitate din vechiul contract. Dar pentru celelalte sectoare sunt alte tarife, sunt 5 tarife diferite. Dar peste o lună sau două poate vine Curtea de Conturi și mă întreabă când am fost neserios, când am aplicat tarifele mele sau când am avut alt tarif”,  spune Andrei Dragilă, șeful Horticultura.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*