Ultimele stiri

Situație incredibilă la Săcălaz! Deși excluși de anul trecut din partid, trei consilieri funcționează încă ca membrii ai PNL

primaria sacalaz

Apele nu se liniștesc în comuna timișeană Săcălaz! Deși teroretic excluși din partid încă din luna iulie a anului trecut, cei trei consilieri locali, Liviu Vasiu, Acatincăi Ioan și Tulcan Ioan, participă și votează încă la ședințele de Consiliu Local. PNL-ul nu-i mai vrea, dar până la o decizie definitivă a instanței, trebuie să-i accepte. Dar și așa, de teama PSD-știlor, există o situație în care pe unii dintre ei i-ar putea păstra pe poziții.

Astfel, după ce au fost excluși din partid cei trei au dat formațiunea în judecată. Totuși între timp ei au trecut la PLR, formațiune care există doar teoretic, nu și practic. Pe acest motiv, PNL-ul a dorit ca cei trei să fie înlocuiți în Consiliul Local Săcălaz, dar acest lucru nu s-a putut face pentru că instanța nu s-a pronunțat definitiv în acest caz încă.

Noi i-am exclus anul trecut și ei ne-au dat în judecată. Ca atare, am delegat un avocat pentru a ne reprezenta, pe noi, filiala PNL Timiș, în acest proces. Mai multe nu pot să spun pentru că las să se pronunțe instanța. (…) Conform legii noi putem să- înlocuim în momenul în care instanța se pronună în mod definitiv. Este adevărat că se poate supune la vot în Consiliul Local suspendarea lor până la clarificare, sau înlăturarea lor, dar având în vedere că ei au constestat trebuie să așteptăm decizia instanței și de aceea nu are rost ca noi să trimitem o hotărâre către Consiliul Local, pentru că nu s-a ponunțat încă instanța”, a declarat pentru Timisoara Online secretarul general al PNL Timiș, Marian Vasile.

Chiar dacă conducerea PNL Timiș îi consideră duși pe cei trei consilieri din Săcălaz, situația nu este chiar atât de simplă. Aceștia, practic, încă funcționează ca membrii ai formaținii până la pronunțarea instanței și în plus aprobarea de către Parlament a legii conform căreia ordonanța 55/2014 este neconstituțională, i-ar putea trimite pe cei trei înapoi în partid.

Din punctul nostru de vedere nu mai sunt membrii PNL. Ei au semnat trecerea la PLR, odată cu ordonanța 55/2014. Deci, indiferent ce se întâmplă ei nu mai sunt membrii PNL, din punctul nostru de vedere ei sunt excluși pentru că s-a luat o hotărâre conform Statutului. Inclusiv, în ceea ce privește Curtea de Arbitraj interna, aceasta nu le-a dat dreptate. Apoi ei s-au îndreptat spre instanță, acum vedem ce spune și instanța, dar din punctul nostru de vedere ei sunt excluși. În plus, am și eu hârtiile prin care se vede că ei au semnat pentru a trece la PLR. Deci, oricum o privim ei nu mai sunt membrii. Dacă ar reveni odată cu votarea legii în Parlament, acea care a fost întoarsă de Curtea Constituțională, dacă ar reveni în partid noi am avea grijă, aproape sigur, să nu mai fie membrii”, a mai explicat Vasile.

Dar cu tot cu decizia luată la nivelul noului PNL, aceea de a nu-i mai reprimi pe traseiști, situația consilierilor de la Săcălaz rămâne incertă. Asta pentru că există o situație, extremă, ce-i drept, în care unii dintre ei ar putea rămâne membrii PNL. Mai exact, PNL-ul a candidat la alegeri pe listele USL în unele zone, așa că dacă pleacă persoana greșită, un PSD-ist i-ar putea lua locul.

Odata ce au plecat, trebuie să rămână plecați, asta s-a hotărât de mult. Cine a plecat rămâne plecat. Dacă se întorc înapoi cu această lege nouă aproape sigur îi dăm afară. Doar în cazuri excepționale îi vom ține pe unii. Noi am candidat pe liste USL în unele părți și în cazul în care îi dăm afară ar putea să intre un PSD, dar ei oricum dacă au plecat de lângă noi în momentele cruciale e clar că nu ne putem baza pe ei”, a conchis secretarul.

Așadar, se pare că pe principiul „fă-te frate cu dracul până treci puntea”, PNL-ul ar fi de acord să-i țină pe unii dintre consilierii trădători doar pentru ca locul lor să nu fie luat de un social-democrat. Dar până atunci mai este, așa că singura opțiune în momentul de față rămâne așteptarea deciziei judecătorești.

Foto: Primăria Săcălaz

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*