Ultimele stiri

Situație INCREDIBILĂ la Spitalul Județean Timișoara! Medicii fac pe infirmierele din cauza lipsei de personal

spitalul judetean timisoara

Criza acută de personal în sistemul sanitar! La Clinicia de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timiș a mai rămas o singură infirmieră pe un schimb, care trebuie să aibă grijă de 27 de pacienți. Oricât de mult ar încerca, angajatelor le este imposibil să ofere servicii adecvate tuturor pacienților, mai ales că mare parte dintre bolnavi au fost supuși unei intervenții chirurgicale și timp de câteva zile de abia pot să se ridice din pat.

În aceste condiții, nu de puține ori s-a întâmplat ca medicii care lucrează în clinică să le dea o mână de ajutor infirmierelor. Acest lucru a fost confirmat de Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, care a povestit că toți angajații contribuie pentru ca clinica să fie mereu curată.

Nu mai puțin de 1.200 de posturi sunt vacante în cadrul Spitalului Județean Timișoara. Totuși, chiar dacă ar exista doritori, aceste posturi nu pot fi ocupate pentru că sunt blocate de câțiva ani. În aceste condiții, o bună parte din secțiile spitalului își desfășoară activitatea în regim de avarie.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*