Ultimele stiri

Slabe șanse ca elevii din Timiș să aibă parte de meditații gratuite, cu fonduri de la Uniunea Europeană, în acest an

bac

Elevii din județul Timiș care se pregătesc să susțină Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat vor avea parte de meditații tot pe cheltuiala părinților și în acest an, Și asta pentru că cele două proiecte finanțate cu bani de la Uniunea Europeană inițiate de Inspectoratul Școlar Timiș prin care copiilor li s-ar fi oferit meditații gratuite, profesorii fiind plătiți din acești bani de la UE, au slabe șanse de a fi implementate în acest an.

Motivul? Birocrația, crede Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș. “Cunoașteți sfânta birocrație din țara noastră, să nu vă mire că nu încep imediat proiectele pentru că trebuie parcurse niște etape. Nu putem începe proiectele pe care le-am accesat din cauza birocrației care domină la noi această zonă a educației”, a explicat Cornel Petroman.

Cel mai probabil, de aceste meditații gratuite vor ajunge să beneficieze generațiile viitoare care vor susține Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. Până atunci însă, părinții care nu-și permit să plătească meditații, pot să-și trimită copiii la Universitatea de Vest și Universitatea Politehnica, unde dascălii care predau acolo organizează pregătire suplimentată gratuită.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*