Ultimele stiri

SMURD Timiș, cel mai performant echipaj din vestul României

smurd

Echipajul SMURD din cadrul ISU Timiș s-a clasat, pentru al doilea an consecutiv, pe locul I la faza zonală a Competiției naționale de descarcerare și prim ajutor calificat, desfășurată în perioada 16 – 18 iunie, la Hunedoara.

La competiţia organizată în Rapolt, Hunedoara, au participat cei mai iscusiți şi experimentaţi pompieri din acest domeniu, din Arad, Alba, Caraș – Severin, Hunedoara și Timiș. Prin urmare, lupta pentru locul întâi a fost cu atât mai strânsă cu cât fiecare pompier în parte a fost instruit să acţioneze operativ şi antrenat zi de zi, în plan real, în lupta pentru viaţă.

Pe parcursul celor două probe, descarcerarea din vehicule şi acordarea primului ajutor calificat, cele cinci echipe au lucrat simultan, fiind apreciate atât îndemânarea şi rapiditatea, cât şi respectarea cu striciteţe a tehnicilor specifice armei pompieri. Faza zonală a concursului s-a desfășurat în două etape, respectiv testarea deprinderilor salvatorilor și verificarea procedurilor de descarcerare și extragere a victimelor, simulate într-un accident rutier.

Evenimentul, organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara, s-a încheiat miercuri, 18.06.2014, cu premierea pompierilor din cadrul I.S.U. Timiș, echipaj care va participa în continuare la finala competiției, ce se va desfășura în perioada 05 – 07 septembrie 2014, la Oradea.

,,Acest rezultat reprezintă o dublă satisfacție profesională. Pe de o parte demonstrează faptul că  sistemul nostru riguros de pregătire funcționează, dar și faptul că avem în subordine oameni dedicați meseriei, profesioniști adevărați, cu care ne mândrim. Cetățenii timișeni și cei care ne tranzitează județul, pot avea încredere deplină în instituția pompierilor din Timiș.”, a declarat inspectorul șef al I.S.U. Timiș, maior ing. Lucian – Vasile MIHOC.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*