Ultimele stiri

„Soba de la drum”, posibilă cameră de hotel pentru turiștii care vin să viziteze Banatul FOTO

Banatul are o mulțime de locuri superbe despre care prea puțini știu și astfel nici nu sunt vizitate. Pentru a schimba acest lucru, Universitatea de Vest din Timișoara a inițiat, în primăvara acestui an, un proiect transfrontalier cu Serbia, în speranța că va reuși să convingă agențiile de turism să includă în ofertele lor și trasee turistice din Banatul istoric. O mulțime de imagini și informații au strâns studenții de la Facultatea de Geografie din UVT care, timp de trei luni, au încercat să descopere frumusețile din 44 de localități din Banatul românesc și cel sârbesc.

Otilia Hedeșan, managerul proiectului „Patrimoniul viu – O resursă nelimitată pentru dezvoltarea turismului” explică ce turism poate fi dezvoltat în Banat. „În primul rând vorbim de ceea ce poate fi numit turismul de weekend, pe care locuitorii orașelor din Banat îl pot practica. În al doilea rând, este vorba despre turismul cultural ca un turism de nișă, care poate să fie asociat cu anumite practici tradiționale care se regăsesc în regiunile Banatului. În al treilea rând, poate fi adus în discuție turismul religios, care este legat de o serie de spații cu relevanță religioasă din această regiune. Iar în al patrulea rând, fiind o regiune în care dezvoltarea nu a depășit anumite niveluri, este și o zonă pentru turismul care poate să presupună o întoarcere la modul de viață tradițional. Agroturismul, dar un agroturism dus la limită”, a declarat Otilia Hedeșan.

Managerul de proiect spune că o soluție pentru cazarea turiștilor care vin să admire frumusețile din Banat ar fi ca localnicii să deschidă „soba de la drum” pentru ei, mai ales că sunt spații de cazare insuficiente în județ. Mai mult, cel mai probabil în primăvara anului viitor, agențiile de turism vor oferi trasee turistice în zonele analizate în cadrul proiectului.

 

1 Commentariu pe „Soba de la drum”, posibilă cameră de hotel pentru turiștii care vin să viziteze Banatul FOTO

  1. BUNICA-PETRESCU ELENA // 23 octombrie 2014 a 05:58 // Răspunde

    Excelenta idee. Otilia Hedesan ! Dar imi pun probleme cum poate sa fie realizata in conditii legale ? La noi legislatia fiscala ii leaga pe oamenii cinstiti de maini si de picioare !!!!!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*