Ultimele stiri

Șoferii indisciplinați puși la punct de polițiștii rutieri. Câte amenzi s-au dat în weekend

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Și de data aceasta s-a lăsat cu amenzi. Astfel , au fost aplicate aproape 250 sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 115 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

“În perioada 07 – 09 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare”, transmit cei de la IPJ Timiș.

Astfel, poliţiştii au întocmit 12 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, fără permise de conducere sau cu autovehicule neînmatriculate.

Totodată, au fost aplicate 244 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 115 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 40  pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 13 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, a semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi depăşirea limitelor legale de viteză.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*