Ultimele stiri

Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, sfidează poziţia oficială a partidului

PNL PDL

După ce judecătorii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţională Ordonanţa traseismului, Alina Gorgiu şi Ludovic Orban au exprimat categoric poziţia PNL în legătură cu aleşii locali traseişti: aceştia trebuie să-şi piardă mandatele. Nu de aceeaşi părere este vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

„O ordonanţă de urgenţă din momentul în care este publicată în Monitorul Oficial produce efecte. Pentru primarii care au migrat a reprezentat o priorotate juridică şi politică. Din punct de vedere juridic nu li se poate întâmpla nimic. În momentul în care au plecat dintr-un partid în altul aveau cadrul legal să o facă fără să-şi piardă mandatul. În baza hotărârii Curţii, niciun Parlament al României nu va mai putea da o lege a migraţiei sau o ordonanţă de migraţie”, a comentat Frunzăverde, potrivit expressdebanat.ro.

Miercuri, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că PNL cere PSD adoptarea unei legi de respingere a OUG 55/2014, prin care primarii care au migrat politic să-şi piardă mandatele.

Tot miercuri, Ludovic Orban a declarat că PNL a solicitat consiliilor judeţene şi locale să ia act de încetarea mandatelor consilierilor locali traseişti, în baza deciziei CCR. Acolo unde acest lucru nu se va întâmpla, susţine Orban, PNL va da în judecată aleşii.

Poziţia lui Sorin Frunzăverde nu este împărtăşită nici de copreşedintele PNL Caraş-Severin Valeria Schelean. Aceasta este de părere că aleşii locali traseişti ar trebui să-şi piardă mandatele.

Filialele PNL din vestul ţării (Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara) au fost primele care, în perioada în care era în vigoare Ordonanţa traseiştilor, au primit aleşi locali de la alte partide, în ciuda ordinelor de la centru.

Articol preluat integral de pe www.stiripesurse.ro

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*