Ultimele stiri

Sorin Grindeanu: Am cerut în instanță suspendarea a 100 de milioane de lei pentru licențe Microsoft

Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informaţională (MSI), a declarat luni că ministerul a cerut în instanţă, în luna decembrie a anului trecut, suspendarea plăţii a 100 milioane de lei pentru licenţe Microsoft, suma reprezentând tranşele pe 2014 şi 2015 aferente unui act adiţional încheiat în anul 2013 la acordul cadru din anul 2004.

Grindeanu a spus că nu este vorba de denunţarea contractului. „În urmă unei analize interne asupra contractului pentru licenţe Microsoft am găsit lucruri care ne îndreptăţesc să cerem în instanţa suspendarea plăţilor, un alt motiv find şi faptul că dacă nu plătim tranşele se percep penalităţi”, a mai precizat ministrul.

Sorin Grindeanu, noul ministru al Comunicaţiilor, a declarat în dată de 15 decembrie, când a fost validat de Comisiile de specialitate din Parlament, că de la 1 ianuarie 2015 încep să curgă penalităţi de 0,1% pe zi dacă statul nu plăteşte tranşă de 50 milioane de lei pentru licenţe Microsoft, aferentă anului 2014.

“Corpul de control al Ministerului verifică în prezent ce a însemnat această achiziţie, dar raportul nu este finalizat. Eu nu-mi doresc să grevez bugetul cu penalităţi de 0,1% pe zi, care încep de la începutul anului viitor, din informaţiile pe care le am acum, dar vreau să fim corecţi. Sunt uimit că nu am fost întrebat în Comisiile Palamentare de Microsoft, dar este o perioada dificiala faţă de acest subiect“, a spus, în 15 decembrie, Sorin Grindeanu, ministrul validat de comisiile parlamentare pentru portofoliul Comunicaţiilor.

Guvernul ar fi trebuit să plătească o nouă tranşă de 50 milioane lei către Unicredit Ţiriac Bank pentru licenţe Microsoft până la sfârşitul lunii octombrie 2014, în baza unui contract adiţional încheiat în anul 2013, pentru care prima tranşă s-a plătit (tranşă aferentă anului 2013).

Actul adiţional prevede plata altor două tranşe de câte 50 de milioane de lei pentru anii 2014 şi 2015.

Sursa: www.hotnews.ro

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*