Ultimele stiri

Sorin Grindeanu: „Am văzut neliniștea domnului primar legată de modul în care au fost dați banii pentru Spitalul de Copii și Biblioteca Politehnicii”

Sorin Grindeanu

În urmă cu o săptămână, Sorin Grindeanu, președintele PSD Timișoara, anunța că Guvernul României va aloca 5 milioane de lei pentru Spitalul de Copii din Timișoara, și alte 5 milioane pentru Biblioteca Politehnicii. Săptămâna trecută, Nicolae Robu afirma că ar fi bine ca acești bani să ajungă la Timișoara și să nu fie doar niște „credite de angajament”.

„Am văzut neliniștea domnului primar legată de modul în care au fost date cele 5 milioane de lei pentru Spitalul de Copii și cele 5 milioane de lei pentru Biblioteca Politehnicii. În primul caz, un obiectiv care începe cu această finanțare, în cel de-al doilea caz, cel legat de Bibliotecă, un obiectiv care se finalizează. Dacă mergeți la Politehnică o să vedeți că este o clădire goală, nu are dotare, nu are absolut nimic, iar lucrul acesta se întâmplă de vreo doi ani de zile, dacă nu mă înșel. Acești bani vor fi folosiți pentru dotarea Bibliotecii Politehnicii, e urmarea unei discuții a rectorului cu prefectul județului, care la rândul lui, a făcut demersurile necesare astfel încât să se finalizeze această investiție. Toate cererile de finanțare legate de cele două obiective au fost trimise. Am ţinut legătura cu domnul manager Adam de la Spitalul de Copii care s-a mişcat destul de rapid, spre deosebire de reprezentanţi ai Primăriei. A trimis repede către Prefectură cererea de finanţare pe bugetul anului 2014. La fel a făcut şi domnul Şerban”, a spus Sorin Grindeanu.

Grindeanu a mai completat că speră, ca până la sfârșitul anului, Primăria să  reușească să cheltuie banii:  „Sper să nu mai avem situația din 2013. Au fost tot felul de argumente, mai mult sau mai puțin solide prezentate de Primărie prin care ni s-a spus că nu au putut să cheltuiască în 2013, că s-au terminat procedurile prin mai sau iunie anul acesta. Ar fi bine să nu se piardă această sumă. Voi urmări îndeaproape acest subiect și modul în care se desfășoară această investiție, nu vreau să mă trezesc nici eu, nici alți colegi de-ai mei undeva în octombrie, noiembrie să ni se spună că firma liberală Prompt nu a putut să se miște așa cum trebuie. Am văzut că anumite firme liberale se mişcă bine la Primărie, în acord cu raportul Curții de Conturi. Am văzut o teamă a domnului primar legată de credite de angajament cu privire la modul în care va fi plătită firma. E o firmă care face cinste acestui oraş, dar asta nu înseamnă că nu e de o anumită filiaţie. Toată această teamă este legată de modul în care va fi alimentată această firmă”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*